Over de Amstelkerk

De Amstelkerk werd op 13 augustus 1775 in gebruik genomen en is eigendom van de PKN-gemeente in Ouderkerk aan de Amstel. De plaats waar het kerkgebouw staat is een oeroud en veelbewogen deel van het dorp Ouderkerk. Deze ruim 1000 jaar oude plaats maakt (samen met buurtschap Waver en Duivendrecht) deel uit van de gemeente Ouder-Amstel, toen nog Aemstelle geheten.

Volgens bepaalde bronnen bevond het kasteel van Gijsbrecht van Aemstel zich naast deze kerk. In de 13e eeuw kreeg het huidige Amstelveen een eigen kerk, waardoor Ouder-Amstel en Nieuwer-Amstel ontstond. Vanuit deze en andere plaatsen ontstond Amsterdam.

In 2021 zijn de kerkbanken vervangen door stoelen. Hierdoor is de ruimte multifunctioneel geworden en kan de kerk gehuurd worden voor diverse bijeenkomsten zoals diploma-uitreikingen, congressen en vergaderingen. Maar ook een borrel of diner is mogelijk, een bijzondere setting! Op de pagina ‘huur de kerk’ vindt u meer informatie.

Gastvrijheid

Oog voor detail

Creativiteit

Wilt u de kerk bezichtigen?

U bent altijd van harte welkom om een keer langs te komen, zodat we uw wensen kunnen bespreken. Stuur een mailtje naar info@sibiz.nl en we laten u graag onze mooie locatie zien!