Over de Amstelkerk

De Amstelkerk werd op 13 augustus 1775 in gebruik genomen en is eigendom van de PKN-gemeente in Ouderkerk aan de Amstel. De plaats waar het kerkgebouw staat is een oeroud en veelbewogen deel van het dorp Ouderkerk. Deze ruim 1000 jaar oude plaats maakt (samen met buurtschap Waver en Duivendrecht) deel uit van de gemeente Ouder-Amstel, toen nog Aemstelle geheten.

Volgens bepaalde bronnen bevond het kasteel van Gijsbrecht van Aemstel zich naast deze kerk. In de 13e eeuw kreeg het huidige Amstelveen een eigen kerk, waardoor Ouder-Amstel en Nieuwer-Amstel ontstond. Vanuit deze en andere plaatsen ontstond Amsterdam.

Momenteel wordt de Amstelkerk verhuurd voor allerlei bijeenkomsten, zoals diploma-uitreikingen, congressen, concerten en meer, zie de pagina ‘huur de kerk’. Ook vindt er elke zondag een kerkdienst plaats en wordt de kerk gebruikt voor rouw- en trouwdiensten.

Gastvrijheid

Oog voor detail

Creativiteit

Wilt u de kerk bezichtigen?

U bent altijd van harte welkom om een keer langs te komen, zodat we uw wensen kunnen bespreken. Stuur een mailtje naar info@sibiz.nl en we laten u graag onze mooie locatie zien!